Celozrnný rybízový koláč
čtvrtek 23. července 2015
Když na keřících dozrává rybíz, přišel čas na rybízový koláč. Tenhle je z celozrnné mouky, lehoučký, výborný a hned hotový.
Ingredience
350 g celozrnné mouky130 g cukru
50 ml oleje
250-300 ml rostlinného mléka
1 jablko (můžete vynechat)
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce/1ks kypřícího prášku (bezfosfátového)
panela (sušená třtinová šťáva)
Postup
Smíchejte mouku, cukr, a kypřící prášek. Přidejte kokosové mléko (nebo jiné rostlinné), olej, jablečný ocet a vymíchejte těsto.Pečící formu připravte tak, že ji vymažete olejem a vysypete moukou (nejlépe hrubou). Do takto připravené formy vlijte těsto, hojně ho posypte rybízem a dejte péct do předem vyhřáté trouby.
Pečte 30 - 40 minut při 180 °C.
Ke konci pečení koláč posypte trochou panely (nebo cukrem), která se zapeče se na vrch koláče a tak osladí rybíz.
0 komentářů