Grilovaný ananas s mandlovým krémem a rumovou redukcí
středa 26. srpna 2015Výborný a rychlý dezert, kterým okouzlíte návštěvu, nebo uděláte radost rodině. Lahodný a sladký ananas s mandlovým krémem a voňavou rumovou redukcí naláká jak pohledem, tak vůní.
Ingredience
ananas100 ml rumu
3 lžíce třtinového cukru (nebo dle chuti)
skořice
plná hrst mandlí (4 porce)
rostlinné mléko nebo voda
agávový sirup dle chuti
Postup
Mandle namočit do vlažné vody, nejlépe alespoň na 30 minut. Poté rozmixovat s trochou vody, nebo rostlinného mléka a agávovým sirupem úplně do hladka.Z ananasu okrájet slupku, nakrájet na cca 2 cm silná kolečka, vykrájet tvrdé středy a naskládat do ploché misky. V misce smíchat rum, třinový cukr a skořici a tuto směs nalít na kolečka z ananasu. Nechat marinovat (podle toho kolik máte času, stačí 5 minut, ale klidně i hodinu).
Ananas vyjmout z marinády a krátce opéct z obou stran na grilu, tak aby ananas zezlátl (pokud nemáte gril, stačí pánev).
Zároveň zahřát rumovou omáčku a za stálého míchání nechat varem zredukovat její objem (stačí pár minut). Ke konci musí omáčka stále téct a nesmí se připálit. Kdyby začala tmavnout, okamžitě vypnout plamen. Na konci vaření bude redukce sladká a bez náznaku chuti alkoholu.
Opečený ananas naservírovat na talíř, do jeho středu lžící nanést mandlový krém a celý ananas i s krémem polít rumovou redukcí.
Zároveň zahřát rumovou omáčku a za stálého míchání nechat varem zredukovat její objem (stačí pár minut). Ke konci musí omáčka stále téct a nesmí se připálit. Kdyby začala tmavnout, okamžitě vypnout plamen. Na konci vaření bude redukce sladká a bez náznaku chuti alkoholu.
Opečený ananas naservírovat na talíř, do jeho středu lžící nanést mandlový krém a celý ananas i s krémem polít rumovou redukcí.
0 komentářů