Listový špenát s brambory a tofu
sobota 26. září 2015Název tohoto pokrmu zní možná obyčejně, ale chuť rozhodně obyčejná není. Výborný listový špenát v kokosovém mléce s opečenými brambory a tofu k sobě dokonale ladí. Špenátu se nebojte dát hodně, mě vždycky přijde, že by se ho hodilo ještě tak o půl kila víc. :)
Ingredience (4 porce)
1/2 kila listového špenátu (minimálně! :) )brambory (dle apetitu, na 4 porce dávám cca 600 g)
1/2 - 2 tofu
1 cibule
sůl
olej
1/2 - 3/4 hrnku kokosového mléka
1-2 lžičky sojové omáčky shoyu
škrob (bramborový/kukuřičný - není nutný)
Postup
Začněte s brambory - pokud jsou pěkné, můžete je uvařit se slupkou, případně uvařit oloupané v osolené vodě.Cibuli oloupat, nakrájet na jemno a osmahnout na trošce oleje. Když zesklovatí přidat propláchnutý špenát a chvíli prohřát. Přidat kokosové mléko a shoyu a nechat chvíli vše bublat. Pokud by byla omáčka moc tekutá, zahustěte ji škrobem - nejdřív rozmíchat škrob ve studené vodě, vmíchat do omáčky se špenátem a nechat provařit.
Tofu nakrájet na plátky, osolit a osmažit na pánvičce do křupava.
Uvařené brambory můžete podávat buď tak, jak jsou - jen uvařené, nebo je před podáváním ještě krátce osmahnout na pánvičce.
1 komentářů
Mňam! Vypadá to dokonale :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky