Listový špenát s brambory a tofu

sobota 26. září 2015

Název tohoto pokrmu zní možná obyčejně, ale chuť rozhodně obyčejná není. Výborný listový špenát v kokosovém mléce s opečenými brambory a tofu k sobě dokonale ladí. Špenátu se nebojte dát hodně, mě vždycky přijde, že by se ho hodilo ještě tak o půl kila víc. :) 





Ingredience (4 porce)

1/2 kila listového špenátu (minimálně! :) )
brambory (dle apetitu, na 4 porce dávám cca 600 g)
1/2 - 2 tofu
1 cibule
sůl
olej
1/2 - 3/4 hrnku kokosového mléka
1-2 lžičky sojové omáčky shoyu
škrob (bramborový/kukuřičný - není nutný)

Postup

Začněte s brambory - pokud jsou pěkné, můžete je uvařit se slupkou, případně uvařit oloupané v osolené vodě. 
Cibuli oloupat, nakrájet na jemno a osmahnout na trošce oleje. Když zesklovatí přidat propláchnutý špenát a chvíli prohřát. Přidat kokosové mléko a shoyu a nechat chvíli vše bublat. Pokud by byla omáčka moc tekutá, zahustěte ji škrobem - nejdřív rozmíchat škrob ve studené vodě, vmíchat do omáčky se špenátem a nechat provařit.
Tofu nakrájet na plátky, osolit a osmažit na pánvičce do křupava. 
Uvařené brambory můžete podávat buď tak, jak jsou - jen uvařené, nebo je před podáváním ještě krátce osmahnout na pánvičce. 





You Might Also Like

1 komentářů

Oblíbené recepty