Houbová paštika
sobota 28. listopadu 2015Houbovou paštiku už jsem chtěla vyzkoušet hrozně dlouho, ale nakonec jsem se k tomu dostala až teď. Je to trošku škoda, protože je opravdu výborná a mohli jsme si jí užívat už delší dobu. Výroba téhle mňamky je neuvěřitelně snadná. Houbová paštika je opravdu výborná, šťavnatá a při její výrobě se opravdu nezapotíte. Výborně se k ní hodí naložené brusinky.
Ingredience (na cca 350 g paštiky)
500 g žampionů (v sezóně klidně namíchejte s lesními houbami)
2 menší cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1-2 lžíce kokosového oleje
brusinky
Postup
Cibuli s česnekem oloupat a nahrubo nakrájet. Žampiony pokrájet na větší kusy a dát společně s cibulí a česnekem do zapékací mísy, osolit, opepřit a přidat kokosový olej. Péct na 180°C 20-30 minut, než se žampiony s cibulí opečou do měkka. Žampiony ke konci pečení hlídejte, ať se nespálí. Po upečení nechte směs trochu vychladnout a pak ji rozmixujte v mixéru do požadovaného stupně hladkosti a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Hotovou paštiku zavřete do skleničky a skladujte v lednici.
Doporučuji paštiku podávat s čerstvými bagetami a brusinkovým přelivem.
2 komentářů
Díky za tip,jinak už jsme vyzkoušeli a paštika je výborná.
OdpovědětVymazatVynikající 😊 děkuji za recept
OdpovědětVymazat