Slané muffiny se zeleninou

pondělí 9. listopadu 2015

Výborné slané muffiny se zeleninou můžete připravit jako hlavní jídlo, nebo třeba jako pokrm na párty. Jejich příprava je velmi nenáročná a rychlá, můžete je připravit i dopředu, protože se dají podávat jak teplé hned po dopečení, tak vychlazené.





  

Ingredience (na 12 muffinů)

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku (množství je ekvivateltní jednomu pytlíčku, používám bezfosfátová kypřidla)
1/4 -1/2 lžičky černé soli (kala namak)
1-2 lžíce lahůdkového droždí
1/4 lžičky kurkumy
1/4 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/2 lžíce jablečného octa

1 brokolice (nebude potřeba celá)
1 pórek (nebude potřeba celý)
hrst špenátu

Postup 

Smíchejte veškeré suché ingredience, přidejte veškeré "mokré" ingredience a pořádně vymíchejte těsto. 

Brokolici pokrájejte na růžičky a lehce předpřipravte - chvilku ji v hrnci prohřejte v páře na pařáku, stačí opravdu 2 minutky, přikrytá poklicí.
Pórek nakrájejte na kolečka a rozdělte jednotlivé vrstvy. 
Špenát, pokud máte čerstvý, tak omyjte, pokud mražený, tak rozmrazte.
Vymažte formu na muffiny olejem a do každého důlku nandejte zeleninu. Já jsem dělala zvlášť brokolicové, špenátové, pórkové a potom pórek a brokolici dohromady. Připravenou zeleninu zalijte těstem, na každý muffin to  dá zhruba dvě polévkové lžíce těsta. Dejte pozor, aby byla zelenina důkladně zalitá, případně ji můžete v těstu ještě promíchat, aby se těsto dostalo i na dno. 
Péčte na 180°C 25-30 minut. Muffiny můžete podávat jak teplé, tak vychlazené, výborné jsou obě varianty. 






You Might Also Like

0 komentářů