Tacos s fazolemi, rajčaty, tofu a avokádem
neděle 1. listopadu 2015Taco je tradiční mexický pokrm, tvoří se z malé tortilly a náplně, často se prodává jako pouliční jídlo do ruky. Nejlepší jsou čerstvé, hned po upečení. Jejich příprava je snadná a časově středně náročná. Taco můžete udělat jak z kukuřičné mouky, tak z pšeničné.
Taco uprostřed je kukuřičné, na krajích jsou pšeničné |
Ingredience
tacos - torilla o průměru cca 10 cm, na porci je fajn je mít 3, recept lze použít na normální tortilly a pomocí větší misky vykrájet z vyváleného těsta požadovaná kolečka, zbylý postup je stejný. Na 8 tacos stačí půlka množství z receptu. Můžete také zaměnit pšeničnou mouku za kukuřičnou, ale u té počítejte s trošku větší potřebou vody na vymíchání těsta a trochu horší manipulací, chuťově ale stojí za to.Náplň na 12 tacos - 4 porce
150 g fazolí (měla jsem černé oko)150-200 ml rajčatového protlaku
2 červené cibule
1 avokádo
1 tofu
6 rajčat
sůl
olej
chilli
limetka
Postup
Fazole namočit den nebo pár hodin předem, fazole černé oko stačí namočit jen na pár hodin. Slít vodu, propláchnout je a v čisté vodě uvařit do měkka.
Jednu cibuli oloupat, nakrájet na drobno a krátce opéct na troše oleje, když zesklovatí, přidat uvařené fazole, zalít rajčatovým protlakem, osolit, opepřit a nechat ohřát. Kdyby byly fazole moc suché, přidejte více rajčatového protlaku a podle chuti můžete přidat i chilli.
Tofu nakrájet na kostičky, osolit a opéct na troše oleje.
Cibuli nakrájet na jemné kostičky, rajčata pokrájet na menší kousky a smíchat s cibulí a osolit.
Avokádo nakrájet na malé kousky.
Hotové taco plnit fazolemi v omáčce, směsí rajčat a cibule, nakonec avokádem a tofu. Servírovat společně s limetkou, kterou si zakápnete avokádo.
0 komentářů