Plněné obří těstoviny zapečené v rajčatové omáčce
pondělí 18. ledna 2016Tento pokrm je krásný na pohled, úžasné voní bazalkou a výborně chutná. Jeho příprava může vypadat trošku náročnější, ale není tomu tak, navíc chuť tohoto jídla opravdu stojí za veškerou práci při jeho přípravě. V chuti se snoubí krémový a chuťově plný krém z tofu a šťavnatá rajčatová omáčka, vše doplněné lahodnou bazalkou.
Ingredience (2 porce)
200 g těstovin - velkých mušlíOmáčka
500 ml rajčatového protlaku1 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
Náplň
1 cibule4 stroužky česneku
1 tofu natural
hrst listů bazalky (nebo 2-3 lžičky sušené bazalky)
sůl,pepř
2-3 lžíce lahůdkového droždí
1/2 - 3/4 hrnku rostlinného mléka
Postup
Těstoviny
Těstoviny vařte ve vroucí vodě pouze 6-7 minut, jinak se budou rozpadat (můžou být klidně nedovařené). Slijte je a nechte vychladnout aby se vám s nimi dobře pracovalo.Omáčka
Cibuli na jemno nakrájejte a osmahněte na troše oleje. Přilijte rajčatový protlak, osolte a omáčku nechte krátce prohřát.Náplň
Cibuli najemno nakrájejte a osmahněte na troše oleje. Přidejte oloupaný a nakrájený česnek, pokud používáte sušenou bazalku, přidejte ji teď, restujte vše chvilku společně a odstavte.Tofu dejte do mixéru společně s lahůdkovým droždím, solí, pepřem a rostlinným mlékem. Vše rozmixujte v mixéru úplně do hladka a směs přidejte k cibulové směsi na pánvi. Pokud používáte čerstvou bazalku, pokrájejte ji a zamíchejte do směsi.
1 komentářů
Nemůžu sehnat obří těstoviny, jakékoliv. Poraďte prosím.❤
OdpovědětVymazat