Marinované sojové nudličky a brambory pečené s cibulí a česnekem
pondělí 15. února 2016
Výborné smažené sojové nudličky a svěží šťavnaté pečené brambory s cibulí a česnekem se k sobě skvěle hodí. S přípravou je potřeba začít trochu předem kvůli marinování sojových nudliček, příprava celého pokrmu je ale nenáročná.
Ingredience (4 porce)
160 g sojových nudličekrehydratace sojových nudliček
voda
sojová omáčka
zeleninový bujon (používám sypký zn. Alnatura)
marináda
lahůdkové droždí (2-3 lžíce)
1 lžička sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky sušené bazalky
sůl
pepř
olej
voda
Pečené brambory
brambory
1 větší cibule
8 stroužků česneku
sůl
kokosový olej
Postup
Sojové nudličky zalijte vařící vodou s trochou polévkového bujonu a lžičkou sojové omáčky a nechte 20 minut odstát. Poté je slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.Na marinádu smíchejte 1 lžíci oleje, 3 lžíce lahůdkového droždí, sladkou paprikou, sušeným česnekem a bazalkou, špetkou soli a pepře a hrnkem vody. Sojové nudličky smíchejte s marinádou a nechte alespoň hodinu odležet. Kdyby bylo marinády málo, přidejte více vody, nebo smíchejte více marinády. V průběhu marinování nudličky několikrát promíchejte, ať se všechny rovnoměrně nasáknou marinádou.
Brambory oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek oloupejte. Brambory, česnek a cibuli dejte společně do zapékací mísy, osolte, zalijte asi hrnkem a půl vody a navrch přidejte lžíci kokosového oleje. Pečte přikryté v zapékací míse cca 25-30 minut při 180°C.
Ke konci pečení brambor připravte sojové nudličky. Vyndejte je z marinády a opečte na rozpálené pánvi na troše oleje, dokud nezačnou lehce hnědnout. Přidejte marinádu a krátce prohřejte. Pak už jen naservírujte s upečenými bramborami.
0 komentářů