Biskupský chlebíček

pondělí 21. března 2016

Veganský biskupský chlebíček je jemný, voňavý a neskutečně dobrý. Díky kokosovému tuku má vláčnou a hodně "máslovou" chuť, má krásnou texturu a mizí rychlostí blesku. Jeho příprava není nijak náročná a výsledek je úžasný.











Ingredience

350 g polohrubé mouky
250 g cukru
100 g kokosového tuku
1 a 1/2 lžíce jablečného octa
300-330 ml rostlinného mléka
1 kypřící prášek (používám bezfosfátový prášek 12g)
100 g kandovaného ovoce (můžete přidat i více - dle chuti, já použila kandovanou pomerančovou a citronovou kůru.


Postup

Cukr utřete s kokosovým tukem (do mísy dáte cukr a olej a metlou je spojíte dohromady). Přidejte mouku, smíchanou s kypřícím práškem, přilijte rostl. mléko a ocet a vše promíchejte dokud nevznikne hladká konzistence. Nakonec vmíchejte kandované ovoce.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečte 30-40 minut při 180°C.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Prosím čím sa dá nahradiť jablkový ocot v recepte? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za pozdní odpověď. Nahradit se dá třeba citronovou šťávou. :)

      Vymazat