Rychlý tofu-bramborový guláš

sobota 5. března 2016

Guláš z tofu a brambor je úžasný pokrm - je výborný, rychlý, snadný a s minimálním počtem ingrediencí. Když nestíháte a máte chuť na něco sytého ale ne těžkého, tenhle guláš je to pravé. Můžete ho sníst jen tak samotný, neboho podávat společně s pečivem (na fotce domácí housky). 









Ingredience (4 porce)

700-800 g brambor (dle apetitu)
1 a 1/2 tofu natural
2 cibule
2 lžičky sladké papriky
sůl
voda
2 lžíce hladké mouky
olej


Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, brambory oloupejte a pokrájejte na větší kusy, tofu pokrájejte také na větší kusy. 
Na rozpálené pánvi na oleji osmahněte cibuli, přidejte brambory a tofu. Vše opékejte na vysokém plameni alespoň pět minut, občas zamíchejte (brambory se pak rychleji uvaří). Když vám dojde trpělivost s mícháním, zaprašte směs sladkou paprikou, krátce zamíchejte a zalijte vodou tak, aby byly brambory ponořené. Osolte a přiveďte k varu. Když brambory začnou měknout, rozmíchejte mouku ve vodě a přilijte ji do omáčky, znovu přiveďte k varu. Vařte dokud omáčka nezhoustne a brambory nezměknou, v případě potřeby dosolte.
Podávejte samotné nebo s pečivem.

You Might Also Like

0 komentářů