Vývarová polévka s drožďovými knedlíčky

neděle 27. března 2016


Silný zeleninový vývar, spousta zeleniny a drožďové knedlíčky - to je ta správná kombinace pro skvělou polévku.





Vývar

Ingredience
1 cibule
2 stroužky česneku
celer (většinou stačí jen část bulvy)
petržel (kořen)
Kus pórku
mrkve (3-4)
košťál brokolice
celý pepř
nové koření
libeček
sůl

Postup
Veškerou zeleninu očištěte, dejte do hrnce, přidejte sůl, celý pepř a nové koření, zalijte vodou a vařte. Vařím na mírném plameni přibližně hodinu. Na konci vaření vývar slijte do jiného hrnce, nakrájejte uvařené mrkve a vraťe je do vývaru.

Můžete přidat další zeleninu, kterou je výhodnější vařit již přímo v polévce - růžičkovou kapustu, nakrájený pórek, růžičky brokolice.  




Drožďové knedlíčky

Ingredience
4 kostky droždí
100 g strouhanky
140 g krupice
250 ml vody
sůl
kapka oleje

Postup
Na pánev kápněte trošku oleje a rozdrobte droždí. Postupně zahřívejte a přilijte vodu. Míchejte, dokud se droždí úplně nerozpustí. Směs osolte, přisypejte a důkladně vmíchejte strouhanku a krupici. Odstavte a vytvarujte kuličky.
V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte drožďové knedlíčky a vařte přibližně tři minuty, knedlíčky jsou opravdu rychle hotové.
Uvařené knedlíčky slijte a vhoďte do polévky. Polévku podávejte ozdobenou čerstvou petrželkou. 

You Might Also Like

2 komentářů

Oblíbené recepty