Čočkový salát s rukolou, houbami a sušenými rajčaty

sobota 4. června 2016

Tento salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, můžete ho podávat ihned ještě teplý, nebo studený v horkých letních dnech. Kombinace zelené čočky, hub a sušených rajčat výborně doplňuje výrazná chuť rukoly a citronu.






Ingredience (4 porce)

300 g žampionů
200 g zelené čočky
100 g rukoly
15 ks sušených rajčat
sůl
citronová šťáva
olej


Postup

Čocku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte ji přibližně 25, aby byla měkká ale ne rozvařená. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat.
Žampiony nakrájejte na plátky a opečte zprudka na oleji dokud nezezlátnou. Když jsou žampoiny zlatavé, přimíchejte k nim čočku, směs osolte, ochuťe citronovou šťávou a odstavte. 
Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. 
Na talíř nandejte rukolu, na ní čočkovou-houbovou směs a na závěr přidejte nakrájená sušená rajčata. Dozobit můžete srpečky citronu. 


You Might Also Like

0 komentářů