Ovesné sušenky s vlašskými ořechy
úterý 22. listopadu 2016Tyto velmi snadné, rychlé a výborné ovesné sušenky zvládne upéct úplně každý a přitom jsou opravdu výborné. Hotové jsou za půl hodinky i s pečením.
Ingredience
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
1 a 1/2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
3/4 hrnku cukru
špetka soli
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
1/2 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku kokosového tuku (nebo jiného rostlinného oleje)
Postup
Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience a přidejte k nim rostlinné mléko a kokosový tuk. Rukama vypracujte těsto (bude mazlavější a je to tak správně) a vytvarujte placičky. Placičky rozložte na plech a nechte okolo nich dost prostoru, protože se při pečení trochu roztečou do stran. Pečte 15-20 minut při 180 °C. Když okraje zezlátnou, je hotovo. Sušenky sundávejte z plechu opatrně a nechte je vychladnout na vodorovné ploše, horké se rozpadají, ale jakmile úplně vychladnou, drží tvar.
0 komentářů