Cibulové kroužky
čtvrtek 29. prosince 2016Cibulové kroužky jsou oblíbené hlavně v USA, pokud si je zkusíte vykouzlit doma, zjistíte proč. Cibulové kroužky jsou tenké kroužky cibule obalené v trojobalu a následně usmažené v oleji. Cibule smažením změkne a zesládne a v kombinaci s křupavým trojbalem je opravdu výborná. Nepatří ale mezi nejzdravější slané mlsání, takže si ji dopřejte opravdu jen občas.
Ingredience
cibule
hladká mouka
3 lžíce lněného semínka + 200 ml vody
strouhanka (z veganského pečiva)Postup
Cibuli nakrájejte tak, aby šla rozdělit na jednotlivá kolečka.Lněné semínko rozmixujte s vodou a troškou soli a nachvilku ho odstavte, za pár minut vytvoří takový "gelík". Kdyby byl gel moc hustý, přimíchejte trochu vody.
Každý cibulový kroužek obalte nejdříve v mouce, poté v gelu ze lněných semínek a nakonec ve strouhance. Obalení kroužky krátce smažte v rozpáleném oleji a před podáváním odsajte papírovou utěrkou přebytečný olej.
1 komentářů
Tak bohužel mi strouhanka na ten gel vůbec nechytala, kroužky byly obalené tak napůl...
OdpovědětVymazat