Cibulové kroužky

čtvrtek 29. prosince 2016

Cibulové kroužky jsou oblíbené hlavně v USA, pokud si je zkusíte vykouzlit doma, zjistíte proč. Cibulové kroužky jsou tenké kroužky cibule obalené v trojobalu a následně usmažené v oleji. Cibule smažením změkne a zesládne a v kombinaci s křupavým trojbalem je opravdu výborná. Nepatří ale mezi nejzdravější slané mlsání, takže si ji dopřejte opravdu jen občas. 




Ingredience

cibule

hladká mouka
3 lžíce lněného semínka + 200 ml vody
strouhanka (z veganského pečiva)

Postup

Cibuli nakrájejte tak, aby šla rozdělit na jednotlivá kolečka.

Lněné semínko rozmixujte s vodou a troškou soli a nachvilku ho odstavte, za pár minut vytvoří takový "gelík". Kdyby byl gel moc hustý, přimíchejte trochu vody.


Každý cibulový kroužek obalte nejdříve v mouce, poté v gelu ze lněných semínek a nakonec ve strouhance. Obalení kroužky krátce smažte v rozpáleném oleji a před podáváním odsajte papírovou utěrkou přebytečný olej.





  

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Tak bohužel mi strouhanka na ten gel vůbec nechytala, kroužky byly obalené tak napůl...

    OdpovědětVymazat