Pečená cizrna
čtvrtek 29. prosince 2016Pečenou cizrnu často používám jako doplněk k hlavním jídlům, perfektně ale chutná samotná třeba místo chipsů. Její příprava je nenáročná a ochucení cizrny se dá snadno obměňovat.
Ingredience
cizrnavětvička rozmarýnu
1 lžička olivového oleje
2-3 lžíce kvalitní sojové omáčky (shoyu nebo tamari)
Postup
Cizrnu namočne na 12-24 hodin, proláchněte a dejte vařit spolu s větvičkou rozmarýnu. Uvařenou cizrnu sceďte a přesypte na plech, zakápněte olejem, sojovou omáčkou a pořádně promíchejte. Pečte 25 - 30 minut na 200 °C a v průběhu pečení cizrnu několikrát promíchejte. Ke konci pečení cizrnu hlídejte, abyste ji nespálili.Poznámka: místo sojové omáčky můžete použít sladkou papriku, bylinkový nebo česnekový olej (do oleje naložte na 12-24 hodin byliny dle volby nebo rozmačkaný česnek), chilli, římský kmín s koriandrem nebo masala koření - fantazii se meze nekladou. V případě použití pouze suchého koření přidejte trochu více oleje.
1 komentářů
ooo! tak toto ma nikdy nenapadlo spraviť. Vyzerá to super! :) dakujem za tip
OdpovědětVymazatdazzlera.blogspot.sk