Zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi

středa 8. února 2017

Že nejde udělat skvělý vývar jen ze zeleniny? Jde! Úžasný, voňavý, silný a tmavý vývar má ústřední roli v této polévce. Tmavou barvu získá díky opečené cibuli, vůni hlavně díky tymiánu a silnou výraznou chuť mu dodá spousta zeleniny. Celestýnské nudle polévku skvěle doplní a krásně vypadají.





Ingredience


Celestýnské nudle
200 g hladké mouky
350 ml rostlinného mléka
hrst nasekané petržele
sůl

olej na pečení

zeleninový vývar
velká cibule
2 stroužky česneku
kořen petržele
celer
2 větší mrkve
bobkový list
nové koření
celý pepř
1/2 lžičky tymiánu
petrželová nať
brokolice
růžičková kapusta


Postup


Celestýnské nudle
Smíchejte mousku se solí, rostlinným mlékem a nasekanou petrželí. Z těsta pečte palačinky, které po upečení srolujte a nakrájejte na proužky.


Vývar
Abyste dosáhli krásně tmavého a silného zeleninovégo vývaru, zeleninu nejdřív opečte ta troše oleje. Pro barvu je důležitá cibule. Nechte na ní tmavé slupky a rozkrojte ji na půl. Rozkrojené půlky cibule opečte na oleji skoro do černa, přidejte ostatní trochu pokrájenou zeleninu a také ji krátce opečte. Přilijte vodu a přidejte koření. Přiveďte rychle k varu a poté vařte na mírném plameni hodinu. Ke konci přidejte brokolici a růžičkovou kapustu, kterým stačí podstatně kratší doba (5-10 minut) varu a které pak použijete také do polévky.
Vývar slijte, osolte a přidejte uvařenou zeleninu. 
Celestýnské nudle přidejte do polévky až těsně před podáváním.


You Might Also Like

0 komentářů