Krémová fazolová pomazánka
pondělí 20. března 2017Tento recept můžete brát jako základní, který má mnoho různých variací. Fazole, jako základ pomazánky, jsou nejen výživné ale taky skvěle chutnající a mají tu výhodu, že jejich základní chuť je opravdu jemná, takže pomazanku můžete snadno obměňovat podle přidaných ingrediencí. Snadno tak vykouzlíte pomazánku rajčatovou, česnekovou nebo třeba jemnou bylinkovou s pažitkou.
Ingredience
250 g bílých fazolísůl
100 - 150 ml rostlinné smetany
5 lžic rajčatového protlaku
2 - 3 lžíce olivového oleje
Postup
Fazole namočte na 12-24 hodin. Před vařením je propláchněte, uvařte je v čisté vodě a nechte vychladnout.Uvařené a vychladlé fazole dejte do mixéru, přidejte olivový olej, rostlinnou smetanu, rajčatový protlak a sůl a vše rozmixujte. Konzistenci upravíte množstvím smetany - čím více smetany, tím krémovější a tekutější pomazánka bude.
Místo rajčatového protlaku můžete přidat bylinky, česnek nebo další koření.
2 komentářů
Jsem nadšená z toho chlebu ! :) díky za recept
OdpovědětVymazat250 g fazolí v suchém stavu nebo už hotových? :) Děkuji.
OdpovědětVymazat