Krémová fazolová pomazánka

pondělí 20. března 2017

Tento recept můžete brát jako základní, který má mnoho různých variací. Fazole, jako základ pomazánky, jsou nejen výživné ale taky skvěle chutnající a mají tu výhodu, že jejich základní chuť je opravdu jemná, takže pomazanku můžete snadno obměňovat podle přidaných ingrediencí. Snadno tak vykouzlíte pomazánku rajčatovou, česnekovou nebo třeba jemnou bylinkovou s pažitkou.



Ingredience

250 g bílých fazolí
sůl
100 - 150 ml rostlinné smetany
5 lžic rajčatového protlaku
2 - 3  lžíce olivového oleje

Postup

Fazole namočte na 12-24 hodin. Před vařením je propláchněte, uvařte je v čisté vodě a nechte vychladnout.
Uvařené a vychladlé fazole dejte do mixéru, přidejte olivový olej, rostlinnou smetanu, rajčatový protlak a sůl a vše rozmixujte. Konzistenci upravíte množstvím smetany - čím více smetany, tím krémovější a tekutější pomazánka bude.


Místo rajčatového protlaku můžete přidat bylinky, česnek nebo další koření.

You Might Also Like

2 komentářů