Kukuřičná polévka
neděle 17. září 2017S příchodem chladnějších dnů ráda vařím polévky. Jsem polévkový typ, mohla bych je pořád. A tak i ráda zkouším a vymýšlím nové recepty. Tenhle je na úžasnou pozdně letní až podzimní kukuřičnou polévku. Je jemná, po kukuřici maličko nasládlá, voňavá a rychle hotová.
Můžete použít kukuřici mraženou, nebo v sezóně kukuřici přímo z klasu. Samotný klas použijtě do vývaru, je potom opravdu úžasný.
Ingredience
3-4 mrkve3-4 brambory
1 pytlík mražené kukuřice nebo 5-6 klasů
1 cibule (v polévce vypadá krásně červené, ale stejně poslouží i obyčejná)
1 rajče
sůl, pepř
1/2 - 3/4 litru kokosového mléka (nejlépe domácího)
kokosový nebo rýžový olej (můžete použít i jiný, ale tyto dva dodají "máslovou" chuť)
tymián
Postup
Cibuli, brambory i mrkve oloupejte a nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte olej a zeleninu krátce opečte. Zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem (jen tolik, aby byla zelenina ponořená) a vařte.Rajče spařte, stáhněte z něj slupku. Nakrájejte ho na drobné kousky a přidejte do polévky. Přidejte také sůl, pepř a špetku tymiánu.
Když je zelenina skoro uvařená, přidejte kukuřici a přilijte kokosové mléko. Polévku nechte před podávání ještě chvíli pobublávat.
Polévku můžete buď samotnou, nebo s pečivem, třeba s touhle výbornou focacciou
0 komentářů